De trekker rijlessen worden gegeven door een instructeur met een agrarische achtergrond!
De trekker rijlessen worden gegeven door een instructeur met een agrarische achtergrond!
De trekker rijlessen worden gegeven door een instructeur met een agrarische achtergrond!

Trekker

Per 1 juli 2015 is het trekker rijbewijs (T-rijbewijs) ingevoerd en natuurlijk kun je daar voor ook bij Rijschool Ligtenberg terecht. Het T-rijbewijs is voor bestuurders vanaf 16 jaar, voor landbouw– en bostrekkers en motorvoertuigen met een beperkte snelheid op de openbare weg.

Belangrijkste reden om het T-rijbewijs in te voeren is om de verkeersveiligheid te verbeteren. Nederland volgt hiermee alle omringende landen, waar het T-rijbewijs al eerder is ingevoerd.

Theorie

Om het T-rijbewijs te halen moet je natuurlijk ook een theorie examen afleggen. Hiermee kan je beginnen als je 15,5 jaar bent. Als je slaagt voor je theorie examen dan is dat 1,5 jaar geldig. Het theorie examen bestaat uit 50 vragen.

Praktijk

Als je 16 jaar bent mag je beginnen met het nemen van rijlessen voor jet T-rijbewijs.

De opleiding van het T-rijbewijs kan op maat samengesteld worden. De ene leerling heeft al wat meer ervaring dan de ander, vandaar dat wij de opleiding kunnen aanpassen aan jouw vaardigheden. De trekker rijlessen worden gegeven door een rij instructeur met een agrarische achtergrond! De trekker rijlessen vertrekken vanaf de Bruchterweg 110/112  in Hardenberg

Het praktijkexamen voor het T-rijbewijs zal uit de volgende onderdelen bestaan:

  • Rijklaar controle
  • Verantwoord rijgedrag
  • Verkeersgedrag tijdens de rit
  • Bijzondere verrichtingen
  • Voertuigbeheersing
  • Ergonomie en veiligheid

Het praktijkexamen voor je T-rijbewijs kan je afleggen op de door het CCV/CBR goedgekeurde locatie bij de firma WIJHA Bruchterweg 110/112 in HARDENBERG!